Sendes direkte om
100
timer
9.1.2024
kl.
9:00
Varsle meg
Vinnergleden var stor på scenen i Oslo Spektrum på NHOs årskonferanse i dag. Foto: Baard Fiksdal

Helt Med er kåret til Årets Sosiale Entreprenør 2023

Årets Sosiale Entreprenør for 2024 skal kåres på NHOs årskonferanse. I 2023 vant NHO-medlem Helt Med. 25 selskaper var nominert til prisen som ble delt ut på NHOs Årskonferanse. Vinneren mottok hyllest og prisen på en halv million kroner foran en full sal med politikere og ledere i norsk næringsliv.

Helt Med er en stiftelse som er en av arbeids og inkluderingbedriftene i NHO Service og Handel. Helt Med har utviklet en modell for å skape arbeidsplasser for utviklingshemmede i ordinært arbeidsliv, både i private og offentlige virksomheter. Siden oppstarten i 2017 har selskapet hjulpet 170 mennesker ut i fast arbeid.

Daglig leder i Helt Med, Jarle Eknes, forteller at mange samtidig har kommet ut av ensomhet og opplever å være til nytte for andre. – De vil også være bidragsytere, og det får de mulighet til gjennom Helt Med.

Skaper stor verdi for mennesker i utenforskap

Juryleder, Johan H. Andresen, fastslår at Årets Sosiale Entreprenør 2023 skaper stor verdi for mennesker i utenforskap, i tillegg til verdifulle medarbeidere til norsk næringsliv.

– Helt Med er det støtteapparatet både bedriftene og målgruppen trenger, og det er et veldig godt gjennomtenkt konsept. De har et solid team som også evner å tenke forretning, og det er viktig for å kunne skalere, sier han.

Vinneren har et klart mål om å skape 100 nye arbeidsplasser hvert år.

– Pengepremien vi mottar som Årets Sosiale Entreprenør vil være til stor hjelp i dette arbeidet, sier en fornøyd Eknes.
– De ble vurdert på hvor innovativ løsningen deres er, om den er skalerbar, om forretningsmodellen er økonomisk bærekraftig og i hvilken grad de bidrar til arbeidsinkludering, forteller Ferdeier og juryleder, Johan H. Andresen.

Arbeid er limet i et samfunn

NHO var representert både i nominasjonskomiteen og juryen. Direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom, understreker at arbeidsinkludering er vinn-vinn for alle parter.

– Arbeid er limet i et samfunn, men altfor mange står utenfor arbeidslivet. Samtidig mangler mange bedrifter arbeidskraft. Arbeid er den beste medisinen for å motvirke vedvarende lavinntekt og utenforskap, sier hun, og peker også på at arbeid er grunnsteinen for et godt og velfungerende velferdssamfunn.
–  Inkludering er viktig for den enkelte for å sikre stabil inntekt, personlig utvikling og deltakelse på en sosial arena. Arbeidsgiver tjener på å inkludere, kandidatene tjener på å bli inkludert og samfunnet tjener på inkludering, fastslår Nina Melsom.
Juryen sier om Helt Med:

Helt Med bidrar til at personer med utviklingshemming får jobb. Dette er en av gruppene som møter flest barrierer når det kommer til muligheter for å delta i arbeidslivet. I tillegg til å matche kandidat og bedrift som andre rekrutteringsbyråer, er tett oppfølging hele veien Helt Med sin suksessoppskrift.

Helt med gjør hele rekrutteringsarbeidet og alle de små tingene som er nødvendige for at utviklingshemmede skal komme ut i arbeid. De er det støtteapparatet både bedriftene og målgruppen trenger, og det er et veldig godt gjennomtenkt konsept. De har et solid team som også evner å tenke forretning, og det er viktig for å kunne skalere.

Mer om prisen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.