Sendes direkte om
100
timer
9.1.2024
kl.
9:00
Varsle meg
Alf Simensen / NTB Kommunikasjon

Lanserer digitalt krafttak: – Vi må gjøre Norge til et digitalt foregangsland

Fra scenen på årskonferanse pekte NHO-sjef Ole Erik Almlid på KI som avgjørende for å løse store samfunnsutfordringer. Sammen med LO og Regjeringen skal NHO invitere til digitalt toppmøte med bedrifter, tillitsvalgte og akademia.

Hvorfor trenger vi et digitalt krafttak?, spurte NHO-sjef Ole Erik Almlid fra scenen på NHOs årskonferanse. Og han svarte selv: Fordi kunstig intelligens (KI) kan bidra til at vi når klimamålene, og at vi da kan møte behovene for arbeidskraft og helse- og omsorgstjenester.

– For å lykkes må vi gjøre Norge til et digitalt foregangsland. Og ett første mål for oss må være å doble antall bedrifter som bruker KI de neste to årene, sa Almlid.

Fersk analyse viser at KI kan øke Norges verdiskaping betydelig, samtidig som spørreundersøkelse viser at kun 1 av 4 norske bedrifter bruker KI i dag.

– Jo raskere vi kommer i gang, jo større blir gevinstene. Derfor er jeg glad for at LO og Regjeringen er med på å invitere til digitalt krafttak i 2024. Her skal vi snakke med tillitsvalgte, bedrifter og akademia om hvordan vi griper mulighetene - og takler utfordringene, sa Almlid i sosiale medier tidligere på dagen.

– Store utfordringer

Behovet for et digitalt krafttak er stort i en stadig mer urolig verden. Fra scenen i Oslo spektrum skisserte Almlid en rekke store utfordringer for næringslivet fremover.

– I 2030 skal klimautslippene være mer enn halvert. Konkurransen om arbeidskraften vil bli hardere. Behovet for helse- og omsorgstjenester vil øke, sa han, før han spurte publikum om hva vi må gjøre i dag for å lykkes i morgen, og hva er våre ambisjon?

I talen sin var Almlid spesielt opptatt av betydningen av samarbeid, løsninger og lederskap. Og ikke minst av at private eiere, entreprenører og små og store bedrifter i hele landet får gode rammevilkår, for eksempel skatt, og dermed gis muligheten til å vise lederskap. Og at offentlig og privat sektor samarbeider om å levere de gode løsningene.

– Det er nettopp det Norge og verden trenger akkurat nå, presiserte han.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.