Sendes direkte om
100
timer
9.1.2024
kl.
9:00
Varsle meg

NHOs Ung-undersøkelse: Stor uro for økte priser og egen økonomi

Det er utbredt bekymring blant dagens unge, blant annet for økonomi og jobbmuligheter. – Bedrifter har et ansvar for å skape mer trygghet for folk, sier Ole Erik Almlid.

Les hele undersøkelsen her

Økte priser på renter, mat og strøm topper nå lista over ting unge mellom 15 og 29 år bekymrer seg for. Sju av ti er redde for at dette skal slå inn på deres framtidsutsikter og påvirke forhold som jobb, bolig og familie.

Nøkkeltall fra undersøkelsen:

  • 6 av 10 er bekymret for krig og uro i verden.
  • Halvparten tror at deres generasjon får det verre enn den forrige.
  • 58 % er bekymret for klimaendringene og naturødeleggelser. Noe lavere enn ved samme undersøkelse fra mai.
  • Det å kunne jobbe med noe som interesserer en, er viktigste faktor ved valg av jobb for unge.
– Tallene er alvorlig og bedriftene sitter på en viktig del av løsningen for å bøte på unges bekymringer. mange unge står utenfor arbeidslivet, de har bedriftene et ansvar for å få inn ved å skape trygge, gode jobber, sier Almlid.

Klimaendringer og naturødeleggelse er blant de unge i dag bekymrer seg aller mest for, selv om det har falt noe siden forrige undersøkelse i mai.

– Det tror jeg skyldes at akkurat nå kjenner folk problemene som egen økonomi mye nærmere enn de gjorde tidligere. Klimautfordringen er akkurat like stor, om ikke større, enn ved sist undersøkelse. Bedrifter har et stort ansvar for å kutte utslipp slik at vi når 2030 målene, sier Almlid.

Les hele undersøkelsen her

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.