Sendes direkte om
100
timer
9.1.2024
kl.
9:00
Varsle meg

Sarah Sørheim og Snorre Valen leder NHOs årskonferanse 2024

Journalist Sarah Sørheim og redaktør Snorre Valen skal lede 1300 politikere og næringslivsledere – i tillegg til digitale deltakere – gjennom NHOs årskonferanse 9. januar 2024.

NHOs årskonferanse 2024 handler om lederskap og løsninger innen grønn konkurransekraft, kunstig intelligens og digitalisering og europeisk samarbeid. I tillegg til internasjonale navn med ulike perspektiver på ledelse kommer også lokale og nasjonale bedriftsledere og politikere for å bidra med sitt syn på lederskap, sin innsikt og sine løsninger på sentrale samfunnsutfordringer som Norge, Europa og verden står overfor i dag.  

- Sørheim og Valen er begge to kjente og tydelige stemmer i norsk offentlighet. Vi gleder oss over at disse to skal lose oss gjennom en dag hvor temaet er lederskap og løsninger lokalt, nasjonalt og internasjonalt, sier NHO-leder Ole Erik Almlid.

Sarah Sørheim har jobbet som journalist og redaktør i en flere norske mediehus. Hun har vært kulturredaktør i Aftenposten og nyhetsredaktør i NTB. Nå jobber hun med å utvikle nye redaksjonelle produkter for Schibsted News Media. Sørheim er også fast deltaker i podcasten Aftenpodden.

- NHOs årskonferanse er en av landets viktigste møteplasser.  Næringslivsledere sitter med en enorm makt og beslutningsmyndighet i det norske samfunnet, men deres lederskap er ikke alltid er like synlige i det offentlige ordskiftet. Jeg ser frem til å skape en dag der vi møter alt fra ledere med betydelig internasjonal erfaring til bedriftseiere som føler de krevende tidene vi lever i på kroppen hver eneste dag, sier Sarah Sørheim.

Snorre Valen er redaktør i Trønderdebatt. Han er tidligere nestleder i SV og var stortingsrepresentant fra 2009 til 2017. Han har vært politisk redaktør i Nidaros, daglig leder i Technoport, og sitter nå i den regjeringsoppnevnte Ekstremismekommisjonen. I 2021 ga Valen ut boka «Utøyakortet» om AUF og 22. Juli.

– NHOs årskonferanse er en av landets mest innflytelsesrike debattarenaer. Som kommentator og redaktør med bakgrunn i venstresiden synes jeg både det er ekstra interessant å få være med og lede den, og jeg tror og håper at jeg kan bidra med viktige perspektiver, sier Snorre Valen.

Begge trekker fram at lederskap kan skape trygghet og at industriens og næringslivets løsninger kan gi kimer til håp, i en ellers uoversiktlig og konfliktfylt verden.

– Akkurat nå tror jeg mange kjenner på en stor usikkerhet og bekymring, basert på en følelse av at vi lever i en farligere verden enn før. Det setter også ledere på store prøver. Ikke bare på den store geopolitiske arenaen, men i hele samfunns- og næringslivet, sier Sørheim.

– Veldig mye av det alle tenkte om verden i nittiårene og på tidlig totusentall, er nå oppe til ny debatt, drevet fram av store kriser og utfordringer. Lederskap er en viktig del av dette: Hvem skal for eksempel ha lederskap, og ikke - og på hvilke premisser? I en tid der demokratiet er under press blir disse spørsmålene mer grunnleggende, sier Valen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.